شعار همیشگی ما؛
۞ چراغ امید روشن است ۞
Friday, 17 May , 2024
امروز : جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 17992
  پرینتخانه » فرهنگی تاریخ انتشار : 10 آذر 1402 - 13:13 | 114 بازدید | ارسال توسط :
در پاسداشت پرفسور حسن امین عنوان شد؛

حافظه فرهنگی ایرانیان با همت فرزانگان معاصر حفظ می شود!/ مشارکت حکیمان در سیاست ورزی، ضامن شکوفایی ایران خواهد شد

تاریخ ایران و حافظه جمعی ایرانیان همواره به گذشته پر فروغ خود بالیده است. چهره هایی همچون بوعلی سینا، خوارزمی، بیرونی، خیام، فردوسی، سعدی، حافظ و بسیاری دیگر، نشانه و سند روشنی از این پشتوانه علمی و ادبی هستند. در گذر تحولات تاریخی، هماره نسل های جدید و تازه نفس بر تجارب و اندوخته های […]

حافظه فرهنگی ایرانیان با همت فرزانگان معاصر حفظ می شود!/ مشارکت حکیمان در سیاست ورزی، ضامن شکوفایی ایران خواهد شد

تاریخ ایران و حافظه جمعی ایرانیان همواره به گذشته پر فروغ خود بالیده است. چهره هایی همچون بوعلی سینا، خوارزمی، بیرونی، خیام، فردوسی، سعدی، حافظ و بسیاری دیگر، نشانه و سند روشنی از این پشتوانه علمی و ادبی هستند. در گذر تحولات تاریخی، هماره نسل های جدید و تازه نفس بر تجارب و اندوخته های پیشینیان می افزایند و کاروان فرهنگ و تمدن را منزل به منزل پیش می برند!

در زمانه ما و در سپهر علمی و فرهنگی کنونی ایران، بی گمان سید حسن امین ، یکی از مفاخر و ستارگانی است که توانسته مدارج معرفتی در حوزه های ادبی، فلسفی وحقوقی را بیاموزد، بر عالی ترین کرسی آکادمیک جهانی تکیه زند.
بی گمان تقدیر و بزرگداشت بزرگان دیروز وامروز، بیش از آنکه تکریم افراد باشد، تقدیر از جایگاه معرفت و فرهنگ و دانشوری است که در تمام جوامع بشری جریان دارد.
در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، مراسم پاسداشت پرفسور حسن امین تعداد زیادی از چهره های ادب و قلم، علم و فلسفه و حقوق مشارکت کردند ومقام علمی و میراث آکادمیک اورا مورد ارج و تحسین قرار دادند.
اولین سخنران بزرگداشت سید حسن امین، پرفسور داریوش فرهود پدر علم ژنتیک ایران بود. وی با اشاره به جامعیت علمی و هویت حکمی و فلسفی پرفسور امین گفت: یکی از ویژگی های جوامع پیشرفته وموفق، با توجه به جایگاه دانشمندان در اداره کشور و حکمرانی مشخص می شود و اگر مسئولین در شیوه حکمرانی به نقش آفرینی حکیمان توجه و اهتمام کنند و حکیم را در قلمرو سیاست ورزی، بر صدر نشانند، بخش زیادی از آسیب ها مرتفع خواهد شد.
استاد مصطفی ملکیان فیلسوف و پژوهشگر در این مراسم گفت: من در تمام دورانی که در محضر پرفسور امین بودم‌، بدون اغراق کسب فیض کردم و او با تولید و توزیع آثار خودش همواره الهام بخش بسیاری از دانشجویان و عاشقان بحث وفحص بوده است. این استاد نام آشنا افزود: احاطه علمی پرفسور امین بر معارف ادبی، تاریخی ، فلسفی و حقوقی بر کسی پوشیده نیست و کتمان شهادت بر فضائل او در علوم و معارف انسانی، به هیچ رو جایز نیست.
ملکیان خاطر نشان کرد: یکی از ویژگی های مهم پرفسور امین به تعلق خاطر او به ایران و حوزه تمدنی و سنت های فرهنگی ایرانی و اسلامی شناخته می شود؛ به طوری که هرچند که آقای امین بخشی از زندگی و حتی آثار خودش را در مورد جهان غربی نوشته است ، ولی هیچگاه تمرکز خودش را از میراث علمی و فرهنگی ایران بر نداشته و مهمترین فعالیت های او در مقولات حوزه تمدنی ایرانی واسلامی ثبت شده است.
دکتر نادر کریمیان سردشتی در ادامه مراسم گفت: سید حسن امین در طول حیات علمی خودش آثار فراوانی برجا گذاشته که مورد استفاده پژوهشگران و دانشجویان می باشد. وی افزود : با آنکه پرفسور امین در غرب زندگی کرده است و در آنجا تحصیل و تدریس کرده، ولی شیفته فرهنگ غرب نشد و در اوج شکوفایی به مام میهن بازگشت و خدا رو شاکریم که در زمان حیاتش از او تقدیر می شود. وی همچنین پیشنهاد کرد شایسته است که این پاسداشت ها هر ساله تکرار و تبدیل به تکریم از دانشوران کشور شود.
دکتر صفی اله ملکی استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران با اشاره به جایگاه رفیع علمی و فرهنگی پرفسور امین گفت: جامعه علمی ایران در سالهای گذشته چهره های زیادی داشته است که به دلایل گوناگونی از ایران مهاجرت کردند و اگر این روند بازنگری نشود، جامعه دانشگاهی آسیب بیشتری خواهد دید. وی تصریح کرد: پرفسور امین از جمله کسانی است که برای بازگشت به ایران و نوشتن از فرهنگ ایران زمین، تردیدی نکرد و این ویژگی باید به نحوی در مجامع علمی و مبلمان شهری به اسم این استاد ثبت و تقدیر شود. وی ادامه داد برای آنکه بخشی از کوشش های علمی وفرهنگی امین در حافظه جمعی ثبت شود ، شایسته است ، مجسمه او در نزدیکی دانشگاه ها ساخته و نصب و تالارهایی به نام او در مراکز علمی و فرهنگی ثبت شود. دکتر ملکی همچنین پیشنهاد داد که خیابان و یا میدانی به نام امین نامگذاری و دانشگاهی یا پژوهشگاهی برای مطالعه آثار و افکار پرفسور امین، تاسیس شود تا جایگاه علم و عالم بهتر شناخته شود.

 

چهارتن از سخنرانان مجلس بزرگداشت پروفسور حسن امین، هفتم آذر ۱۴۰۲، خانه اندیشمندان علوم انسانی، از راست: استاد مصطفی ملکیان (فیلسوف), دکتر پریچهر شاهسوند بغدادی (استاد برجسته دانشگاه)، پروفسور داریوش فرهود (پدر علم ژنتیک ایران و عضو فرهنگستان)، پروفسور حسن امین، استاد عباس میرخانی ( ادیب و شاعر)، ردیف دوم مادام مریام گوتس فرانسوی شوالیه فرهنگی فرانسه و ... گوشه ای از مجلس بزرگداشت امین، از راست: دکتر نادر کریمیان سردشتی ، دکتر صفی الله ملکی ، استاد رسول مرادی، ردیف دوم حجت الاسلام نظام زماده سرپرست سابق سازمان اوقاف کشور

چهارتن از سخنرانان مجلس بزرگداشت پروفسور حسن امین، هفتم آذر ۱۴۰۲، خانه اندیشمندان علوم انسانی، از راست: استاد مصطفی ملکیان (فیلسوف), دکتر پریچهر شاهسوند بغدادی (استاد برجسته دانشگاه)، پروفسور داریوش فرهود (پدر علم ژنتیک ایران و عضو فرهنگستان)، پروفسور حسن امین، استاد عباس میرخانی ( ادیب و شاعر)، ردیف دوم مادام مریام گوتس فرانسوی شوالیه فرهنگی فرانسه و …

گوشه ای از مجلس بزرگداشت امین، از راست: دکتر نادر کریمیان سردشتی ، دکتر صفی الله ملکی ، استاد رسول مرادی، ردیف دوم حجت الاسلام نظام زاده سرپرست سابق سازمان اوقاف کشور

 

در پایان این مراسم ، پرفسور امین از نهاد های علمی و فرهنگی برگزار کننده از جمله خانه اندیشمندان علوم انسانی، انجمن حقوق شناسی ایران، انجمن ادبی ایران، انجمن همگرایی مواریث مشترک، بنیاد جهانی سبزمنش، موسسه مدارا و گفتگو و موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم و همه سخنرانان و حاضران تشکر کرد و گفت: روند زندگی اهالی علم و فرهنگ چالش ها و سختی های خودش را دارد و آنان که امروز این همایش فرهنگی را رقم زدند ، بیشتر از آنکه یک فرد متعین به زمان و مکان و فرهنگ خاصی را در نظر داشته باشند،‌جایگاه علم وفرهنگ را پاس داشته اند.

وی با اشاره به بخشی از میراث علمی و انتشار کتاب هایش در زمینه های گوناگون علوم انسانی گفت : بنده از جهاتی خوش اقبال بودم که معارفی را که آموخته ام را به نسل های بعدی انتقال دهم. زیرا حفظ و انتقال میراث علمی پیشینیان سرمشقی برای دانانی و تحول زندگی نسل های بعدی است. وی افزود : بنده حتی امروز را به کوشش فکری و فرهنگی مشغول بودم و هنگامی که در مسیر مترو مشغول نوشتن بودم از مسیر ایستگاه خودم عبور کردم ، ولی این حادثه هم خیریتی داشت. زیرا در مترو با یکی از دانشجویان و علاقمندانی که با خواندن آثار قلمی من، زندگی اش متحول شد و امروز مسئول انتشارات کانون وکلای دادگستری مرکز است، روبرو شدم و او این حادثه شیرین را در ویدیو در همان ایستگاه مترو ضبط کرد که منتشر شد و این تصادف شیرین، در روز تولدم برایم یک هدیه بزرگ پیش بینی نشده بود که بدانم زحمات من بی تاثیر نبوده و چنین استعدادهایی با تاثیرپذیری از آثار و رهنمودهای من از قوه به فعلیت رسیده.
پرفسورامین در پایان سخنان خود از تمام شرکت کنندگان که در شکل بخشیدن این بزرگداشت نقش آفرینی کرده اند و نیز از خانواده و همسر خود، تشکر کرد و اظهار امید واری کرد که جایگاه علم و فرهنگ در کشور بیشتر از گذشته، بین شهروندان و متولیان امور حفظ شود.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.